Helsingin yliopisto

Gustaf Hällströmin katu 2, 00560 Helsinki

Helsingin yliopisto

 

Kiinnostaako sinua Helsingin yliopisto ja yliopisto-opiskelu?

Helsingin yliopisto on yksi Suomen kolmesta kaksikielisestä yliopistosta, jossa voi opiskella sekä suomen- että ruotsinkielisissä koulutusohjelmissa. Tutkinnon voi suorittaa englannksi myös useassa maisteriohjelmassa sekä Bachelor’s Programme in Science -kandiohjelmassa. Helsingin yliopistossa on tarjolla yhteensä 32 kandiohjelmaa ja 27 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan tai osittain suomeksi ja/tai ruotsiksi. Pääosa kandi- ja maisterivaiheen vaiheen koulutusohjelmista on suomenkielisiä.

Pääset tutustumaan koulutusohjelmiimme ja opiskelijoihimme hakijatapahtumissa, jotka ovat korona-ajasta johtuen siirtyneet verkkoon. Opiskelijamme löydät myös torstaisin University of Helsinki Instagram-kanavalta ja ympäri vuoden opiskelijachatista.

Yliopisto-opintojen luonteeseen ja koulutusohjelmiemme sisältöihin voit tutustua avoimen yliopiston opintojaksojen ja Helsingin yliopiston avointen MOOC -kurssien kautta.

Virtuaalikierros Kumpulan kampuksella

Tervetuloa virtuaalikierrokselle Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampukselle! Nyt voit vierailla kampuksellamme mukavasti vaikka kotisohvalta! Kampuskierroksella tutustut tutkimukseemme ja opetukseemme ja pääset käymään eri rakennuksissa ja tutkimustiloissa. Lisäksi voit tutustua muutamiin monista tutkimuslaboratorioistamme. Lisää katsottavaa löydät Youtube-kanaviltamme.

Katso lisää

Kemia

Maailman suuret kysymykset eivät ratkea ilman kemiaa! Kun tarvitaan uusia materiaaleja, aineiden ominaisuuksien tutkimusta ja valmistusmenetelmien kehittämistä, aineiden erottamista ja tunnistamista, puhdistusmenetelmiä ja laadunvalvontaa, tarvitaan kemiaa. Kun opiskelet meillä, saat valmiudet toimia niin tutkijana, opettajana kuin kemianteollisuudessakin.

Katso lisää

Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytieteen koulutuksessa yhdistyy teoria ja käytäntö. Käytännönläheinen opetuksemme sisältää ohjattua harjoittelua sekä yhteistyöprojekteja, joissa käytetään ammattilaisten työkaluja. Opetus kattaa tietojenkäsittelyn keskeiset osa-alueet, kuten ohjelmistot ja algoritmit, tiedon hallinnan ja tietoturvan, käyttöliittymät, laitteiston toiminnan, käyttöjärjestelmät ja tietoliikenteen.

Katso lisää

Geotieteet

Monipuoliset opiskelumahdollisuutemme kattavat geotieteiden ja maantieteen kandi- ja maisteriohjelmat. Lisäksi osasto vastaa maantieteen, geologian ja geofysiikan sekä kaupunkitutkimuksen ja -suunnittelun maisteriohjelmista.

Useat maisterintutkinnon suorittaneet opiskelijat suorittavat jatko-opintojaan osaston tutkimusryhmissä.

Katso lisää

Fysiikka

Fysiikassa on viisi opintosuuntaa: fysiikka, teoreettinen fysiikka, meteorologia, geofysiikka ja tähtitiede. Maisteriohjelmamme ovat monitieteisiä ja kansainvälisiä, joten ne tarjoavat hyvät valmiudet sekä akateemiselle uralle että työelämään. Näiden lisäksi voit opiskella fysiikan opettajaksi. Perustutkinto-opetusta annetaan myös ruotsin kielellä.

Katso lisää

Opiskelijakaupunki Helsinki

Helsinki on yksi Suomen suurimmista ja vilkkaimmista opiskelijakaupungeista, jossa opiskelee yli 60 000 yliopisto- ja korkeakouluopiskelijaa.

Helsingin yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä: keskustassa, Kumpulassa, Meilahdessa ja Viikissä. Lisäksi yliopistolla on tutkimusasemia muun muassa Hyytiälässä, Kilpisjärvellä ja Keniassa.

Kun valitset opiskelupaikaksesi Helsingin yliopiston, asut kaupungissa joka on täynnä opiskelijatapahtumia, harrastusmahdollisuuksia ja palveluja opiskelijoille.

Opiskelijaelämä on tärkeä osa opiskelukokemusta. Helsingin yliopiston opiskelijayhteisö on hyvin aktiivinen ja Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaan (HYY) kuuluvat yli 250 opiskelijajärjestöä järjestävät vuosittain tuhansia tapahtumia. Osallistumalla järjestötoimintaan opit ja koet uusia asioita, tutustut ihmisiin ja verkostoidut yli tieteenalojen.

Katso lisää