HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu Riihimäki

Kaartokatu 2, 11100 Riihimäki

 

 

 

 

Riihimäen kampuksella voit opiskella konetekniikan, liikennealan tai tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi uusituissa avarissa tiloissa ja alakohtaisissa käytännön labroissa.

Konetekniikka on jatkuvasti kehittyvä monipuolinen ja moderni tieteenala. Opinnoissasi perehdyt  mekaniikan ja koneenrakennuksen lisäksi esimerkiksi robotiikkaan, teolliseen internetiin ja 3D-tulostukseen. Konetekniikan insinööri on tekniikan alan kysytty moniosaaja, jolle löytyy työpaikkoja monipuolisesti eri teollisuuden aloilta sekä kotimaassa että ulkomailla. Konetekniikkaa voi Riihimäellä opiskella myös englanniksi Mechanical Engineering and Production Technology -koulutuksessa.

Liikennealan insinööri kehittää arjen liikkumiseen sopivia ratkaisuja ottaen huomioon erilaiset liikkujat, liikkumisen tarpeet, matkaketjut, kestävän liikkumisen keinot ja liikenteen palvelut. Liikennejärjestelmien suunnittelun ja kehittämisen lisäksi liikenneala korostuu yhteistyö ja vuorovaikutus yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa ja kansainvälisissä yhteyksissä. Riihimäellä voit opiskella myös tulevaisuuden liikennejärjestelmät ylemmän AMK-tutkinnon.

Tieto- ja viestintätekniikan osaamisen tarve yhteiskunnassa lisääntyy jatkuvasti ja alan osaajien työnäkymät ovat erinomaiset nyt ja tulevaisuudessa. Tieto- ja viestintätekniikan opinnoissa keskeisessä asemassa ovat erilaiset projektit, joissa kehitetään tieto- ja viestintätekniikkaan pohjautuvia järjestelmiä. Lisäksi kartutat osaamistasi älykkäiden laitteiden, median ja pelien suunnittelussa ja tuotannossa.

Riihimäen kampuksen avarissa tiloissa toimivat myös HAMKin tutkimusyksiköt HAMK Smart ja HAMK Tech, joiden kanssa opiskelijat tekevät yhteisiä projekteja, Riihimäen kaupungin Robotiikkakampus ja Business Park Riihimäki. Kampus sijaitsee keskeisellä paikalla vain kävelymatkan päässä Riihimäen juna-asemalta ja keskustan palveluista.

Riihimäen koulutuksiin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa. Englanninkieliseen Mechanical Engineering and Production Technology -koulutukseen voit hakea myös HAMKin omassa erillishaussa.

Katso lisää

HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulussa, HAMKissa, voit opiskella tekniikan tai liikenteen insinööriksi tai rakennusmestariksi Kanta-Hämeen ainoassa korkeakoulussa. HAMKissa rakennat ammatillista osaamistasi ja vahvistat työelämä-, innovaatio- ja yrittäjyysosaamistasi kansainvälisessä ilmapiirissä. Opinnoissasi pääset tekemään yhteistyötä tekniikan alojen toimijoiden kanssa ja etsimään ratkaisuja kestävän kehityksen vaatimuksiin ja tulevaisuuden haasteisiin.

Katso lisää