Centria Ylivieska

Vierimaantie 7, 84100 Ylivieska

Centria Ylivieska

frisbeegolfia, keilausta sekä monia muita lajeja itsenäisesti tai urheiluseuran riveissä. Kannattaa myös tutustua kulttuuritarjontaan, joka vetää vertoja monelle samankokoiselle kaupungille. Ulkoliikkujille on tarjolla houkuttelevia ulkoilureittejä ja Kivenheiton päästä löytyy lähitunturimme Louekallio, joka on Pohjanmaan suosituimpia laskettelukeskuksia.

Kuten opiskelijakaupungissa pitääkin, myös Ylivieskan ravintola- ja kahvilatarjonta on runsas. Kaupungilla on vahva asema kaupan ja palveluiden keskuksena houkutellen kävijöitä kauempaakin maakunnasta. Suurten markettien ja ostoskeskusten lisäksi keskustasta löytyy mukavasti eri alojen pikkuliikkeitä sekä kirpputoreja.

Pohjanmaan radan varrella sijaitsevaan Ylivieskaan pääset joka suunnasta kätevästi junalla tai autolla. Ylivieskassa välimatkat ovat lyhyet, ja opiskelija-asunnoista on noin kahden kilometrin matka kampukselle.

 

 

 

 

Rohkeus olla sitä mitä on kantaa Centriassa

Meillä Centriassa seistään jalat vahvasti kolmen pohjalaismaakunnan mailla, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan kampuksilla. Meillä on, mitä tarjota: korkeakoulutusta, jossa yhdistyy oikea osaaminen, rohkea ja rehti ja vastuullinen tekeminen. Näillä eväillä saadaan aikaan ihan oikeasti tärkeitä asioita myös tulevaisuudessa, riippumatta siitä, johtavatko askelmerkit kemian, musiikin ja tekniikan maailmaan, kaupan ja viennin kiehtoviin ympyröihin tai ihmisten hyvinvoinnin ja hoivan pariin.

Ei siis mikään ihme, että meille putkahtelee tämän tästä ihmisiä niin läheltä kuin kauempaakin maailmalta saamaan valtakunnan kansainvälisintä AMK-koulutusta, jossa on harvinaisen vahva tutkimus- ja kehityskärki. Itse asiassa lähes 4 000 tutkinto-opiskelijastamme joka viides on saapunut meille huomattavasti Hankoa tai Utsjokea kauempaa.

Elämässä ehtii tehdä kaikenlaista, mutta siihen kannattaa ponnistaa mahdollisimman hyvin matkaeväin. Niitä saa koulusta, jossa tieto, tutkimus ja oikeat kohtaamiset luovat pohjan oppimiselle ja työelämälle. Koulusta, jonka läheltä löytyy opintojen jälkeenkin hienoja työtilaisuuksia. Siitä on hyvä ponnistaa. Sellainen paikka on Centria.

 

Katso lisää

Insinööreille on tarvetta

Tekniikan alan perusopintoihin kuuluu laaja kattaus viestintää, kieliä, matematiikkaa, kemiaa, fysiikkaa ja tietotekniikkaa. Nämä kokonaisuudet yhdessä vapaasti valittavien opintojen kanssa täydentävät tulevien insinöörien ammatillisia valmiuksia. Jokaisessa koulutuksessa on lisäksi omat ammattiopintonsa, joiden avulla opiskelijasta kehittyy oman alansa asiantuntija. Ammattiopinnoista osa on teoreettisia, ja osa käytännönläheisiä laboratorio- ja projektitöitä, jotka tuovat mukavaa vaihtelua koulupäiviin. Opintoihin sisältyy myös yritystoimintaa, johtamista ja työsuhdeasioita, jotka valmentavat tulevaisuuden mahdollisiin esimiestehtäviin.

Katso lisää

Opiskele joustavasti työn ohessa

Vierimaantien kampuksella on pitkä kokemus monimuoto-opetuksen toteuttamisesta. Opiskelijoita kampuksella on noin 1000. Kampuksella on ajanmukaiset laboratorio- ja opetustilat lähiopetusta varten sekä monipuolista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa, joten opiskelijoille on tarjolla mielenkiintoisia opinnäyte- ja harjoittelumahdollisuuksia.

Katso lisää

Potkua urakehitykseen YAMK-tutkinnolla

Ylemmällä AMK-tutkinnolla voit kehittää omaa osaamistasi, lisätä urakehitysmahdollisuuksiasi ja parantaa omaa asemaasi työmarkkinoilla. Opinnoista saat valmiuksia oman alasi tutkimustiedon hankkimiseen ja soveltamiseen oman työn kehittämisessä. Ylempään AMK-tutkintoon johtavat koulutukset on suunnattu jo työelämässä oleville korkeakoulututkinnon suorittaneille, sinne paluuta tavoitteleville sekä uutta suuntaa uralleen hakeville.

Katso lisää