Centria Pietarsaari

Runeberginkatu 8, 68600 Pietarsaari

Centria Pietarsaari

Pietarsaari on rannikkokaupunki, jossa vanhat jugendtyyliset rakennukset, upeat rannat ja Skata – yksi maan suurimmista yhtenäisistä puutalokaupunginosista – sulautuvat kaupunkikuvaan mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.

Seitsemän sillan saaristotie on upea veden, saarten ja siltojen koristama tie, jonka vierellä kulkee hyvä pyörätie koko matkan Pietarsaaresta aina Kokkolaan saakka. Tämä on oikea pyöräilijän unelma! Merikaupunkina Pietarsaari tarjoaa upeat rannat niin rentoutumiseen kuin monenlaiseen vesiurheiluun. Veneile, suppaa, surffaa, melo – nämä kaikki ovat käden ulottuvilla.

Pietarsaari on kaksikielinen, tunnelmallinen kaupunki, jossa on monipuolista vientiteollisuutta ja viihtyisä kaupunkikeskusta kahviloineen. Centrian Pietarsaaren kampuksen löydät aivan kaupungin keskustassa. Campus Allegro sijaitsee aiemmin pitsitehtaana toimineessa historiallisessa rakennuksessa.

Rohkeus olla sitä mitä on kantaa Centriassa

Meillä Centriassa seistään jalat vahvasti kolmen pohjalaismaakunnan mailla, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan kampuksilla. Meillä on, mitä tarjota: korkeakoulutusta, jossa yhdistyy oikea osaaminen, rohkea ja rehti ja vastuullinen tekeminen. Näillä eväillä saadaan aikaan ihan oikeasti tärkeitä asioita myös tulevaisuudessa, riippumatta siitä, johtavatko askelmerkit kemian, musiikin ja tekniikan maailmaan, kaupan ja viennin kiehtoviin ympyröihin tai ihmisten hyvinvoinnin ja hoivan pariin.

Ei siis mikään ihme, että meille putkahtelee tämän tästä ihmisiä niin läheltä kuin kauempaakin maailmalta saamaan valtakunnan kansainvälisintä AMK-koulutusta, jossa on harvinaisen vahva tutkimus- ja kehityskärki. Itse asiassa lähes 4 000 tutkinto-opiskelijastamme joka viides on saapunut meille huomattavasti Hankoa tai Utsjokea kauempaa.

Elämässä ehtii tehdä kaikenlaista, mutta siihen kannattaa ponnistaa mahdollisimman hyvin matkaeväin. Niitä saa koulusta, jossa tieto, tutkimus ja oikeat kohtaamiset luovat pohjan oppimiselle ja työelämälle. Koulusta, jonka läheltä löytyy opintojen jälkeenkin hienoja työtilaisuuksia. Siitä on hyvä ponnistaa. Sellainen paikka on Centria.

Katso lisää

Opiskele joustavasti monimuotona

Campus Allegrossa tarjotaan erityisesti kansainvälisiä koulutuksia monimuotototeutuksina sekä tehdään yhteistyötä muiden oppilaitosten kanssa joustavasti ja opiskelijalähtöisesti. Monimuotona toteutettavat koulutukset sopivat kaikille iästä ja elämäntilanteesta riippumatta – myös suoraan toisen asteen oppilaitoksesta valmistuneille. Opetus järjestetään pääasiassa verkko-opintoina sekä lähiopetuksena toteutettavina intensiivijaksoina, mikä mahdollistaa myös työskentelyn opintojen

Katso lisää