Centria Kokkola / Centria University of Applied Sciences

 

Talonpojankatu 2, 67100 Kokkola

Centria Kokkola

Kokkola on viihtyisä merenrantakaupunki, jossa on vireää teollisuutta, vilkas kulttuurielämä ja monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet. Kokkola tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet aktiiviseen opiskelijaelämään palveluidensa sekä vapaa-ajan aktiviteettien puolesta. Musiikin, taiteen ja teatterin lisäksi voit harrastaa miltei mitä tahansa urheilulajia jääkiekosta jalkapalloon ja salibandysta suppailuun.

Kokkolaan on helppo tulla, sillä se sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Pääset Helsinkiin tai Rovaniemelle junalla alle neljässä tunnissa. Centrian Kokkolan kampus sijaitsee noin kilometrin päässä Kokkolan keskustasta.

Read more about Centria and studies below!

 

Rohkeus olla sitä mitä on kantaa Centriassa

Meillä Centriassa seistään jalat vahvasti kolmen pohjalaismaakunnan mailla, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan kampuksilla. Meillä on, mitä tarjota: korkeakoulutusta, jossa yhdistyy oikea osaaminen, rohkea ja rehti ja vastuullinen tekeminen. Näillä eväillä saadaan aikaan ihan oikeasti tärkeitä asioita myös tulevaisuudessa, riippumatta siitä, johtavatko askelmerkit kemian, musiikin ja tekniikan maailmaan, kaupan ja viennin kiehtoviin ympyröihin tai ihmisten hyvinvoinnin ja hoivan pariin.

Ei siis mikään ihme, että meille putkahtelee tämän tästä ihmisiä niin läheltä kuin kauempaakin maailmalta saamaan valtakunnan kansainvälisintä AMK-koulutusta, jossa on harvinaisen vahva tutkimus- ja kehityskärki. Itse asiassa lähes 4 000 tutkinto-opiskelijastamme joka viides on saapunut meille huomattavasti Hankoa tai Utsjokea kauempaa.

Elämässä ehtii tehdä kaikenlaista, mutta siihen kannattaa ponnistaa mahdollisimman hyvin matkaeväin. Niitä saa koulusta, jossa tieto, tutkimus ja oikeat kohtaamiset luovat pohjan oppimiselle ja työelämälle. Koulusta, jonka läheltä löytyy opintojen jälkeenkin hienoja työtilaisuuksia. Siitä on hyvä ponnistaa. Sellainen paikka on Centria.

Centria University of Applied Sciences

In Centria, we have our feet firmly on the ground of three Ostrobothnian regions, on the Kokkola, Pietarsaari, and Ylivieska campuses. We offer several great fields of study, skills, and achievements, of which students, personnel, and business life in the region can be proud of.

Therefore, it is no wonder that people from near and far come here, to receive the most international university education in the country, with an exceptionally strong spearhead on research and development. In fact, one in four of our almost 4,000 degree students, comes from outside Finland.

The future investments in Centria’s operational area, especially in the battery field, ensure that the need for engineering expertise in various fields is highly needed, and there will be interesting job opportunities for engineers in the future.

 

Katso lisää

Insinööreille on tarvetta

Tekniikan alan perusopintoihin kuuluu laaja kattaus viestintää, kieliä, matematiikkaa, kemiaa, fysiikkaa ja tietotekniikkaa. Nämä kokonaisuudet yhdessä vapaasti valittavien opintojen kanssa täydentävät tulevien insinöörien ammatillisia valmiuksia. Jokaisessa koulutuksessa on lisäksi omat ammattiopintonsa, joiden avulla opiskelijasta kehittyy oman alansa asiantuntija. Ammattiopinnoista osa on teoreettisia, ja osa käytännönläheisiä laboratorio- ja projektitöitä, jotka tuovat mukavaa vaihtelua koulupäiviin. Opintoihin sisältyy myös yritystoimintaa, johtamista ja työsuhdeasioita, jotka valmentavat tulevaisuuden mahdollisiin esimiestehtäviin.

Alue tarjoaa myös työelämän mahdollisuuksia. Kokkolassa on monipuolinen elinkeinorakenne ja vahva panostus tulevaisuuteen: kemia, cleantech, biotalous, veneala, TKi-toiminta ja investoinnit rakentavat tulevaisuutta.

Engineering studies at Centria

Centria’s operational area needs many kinds of engineering experts in the near future.

The engineering studies at Centria offer a various selection of interesting courses that allow you to specialize in certain areas and make you stand out. The studies are a perfect combination of theory and practice. Engineering studies are offered in Finnish and English and it is possible to study either during the daytime or in a blended learning mode. This way it is possible to fit the studies to your own schedule.

Our engineering alumni have evaluated Centria’s education as the best in Finland among the universities of applied sciences. That is a good starting point for a career in engineering!

Koulutusohjelmat, insinöörit / Engineering programmes

  • Konetekniikka
  • Prosessi- ja materiaalitekniikka, kemiantekniikka | Chemical Engineering
  • Sähkö- ja automaatiotekniikka
  • Tieto- ja viestintätekniikka | Information Technology
  • Tuotantotalous | Industrial Management.
Katso lisää

Opiskele joustavasti työn ohessa

Monimuotona toteutettavat koulutukset sopivat kaikille iästä ja elämäntilanteesta riippumatta – myös suoraan toisen asteen oppilaitoksesta valmistuneille. Opetus järjestetään pääasiassa verkko-opintoina sekä lähiopetuksena toteutettavina intensiivijaksoina, mikä mahdollistaa myös työskentelyn opintojen ohella.

Katso lisää

Opiskele ylempi AMK-tutkinto Centria Master Schoolissa

Ylempi AMK-tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, jolla syvennät asiantuntijuuttasi ja kehität osaamistasi työelämälähtöisellä otteella. Tutkinto antaa saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Opiskelu on monimuoto-opiskelua, joka koostuu lähiopintojaksoista, verkko-opinnoista ja itsenäisestä työskentelystä. Hakijalta edellytetään yleensä soveltuvaa ammattikorkeakoulututkintoa tai muuta soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä vähintään kahden vuoden työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Centriassa on tarjolla Suomen parasta YAMK-koulutusta. Vuosittaisessa valmistuville opiskelijoille suunnatussa kyselyssä YAMK-opiskelijamme ovat arvioineet koulutuksensa Suomen parhaaksi jo useana vuotena peräkkäin.

Katso lisää