Novida, ammattiopisto ja lukio, Uusikaupunki

Viikaistenkatu 1

23599 Uusikaupunki

NOVIDA, Uusikaupunki

Novida ‚Äď ammattiopisto ja lukio j√§rjest√§√§ toisen asteen ammatillista koulutusta ja siihen liittyv√§√§ palvelutoimintaa Loimaan, Liedon ja Uudenkaupungin alueilla sek√§ lukiokoulutusta Loimaalla. Koulutustarjonta kattaa useita ammatillisia perustutkintoja sek√§ ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Muuta ammatillista lis√§koulutusta tarjoaa LSKKY:n omistama Lounais-Suomen koulutus Oy, Noviedu.

Määrällisesti merkittävimpiä koulutuspalveluja ovat sekä nuorille että aikuisille suunnatut ammatilliset perustutkinnot. Opiskelijoiden on mahdollisuus suorittaa myös ammattikorkeakoulun väyläopintoja.

Novidan perustehtävä on vahvistaa nuorten ja aikuisten ammatillista osaamista vastaamaan alueellisia ja valtakunnallisia työelämän tarpeita. Tätä perustehtävää Novida toteuttaa alueen elinkeinoelämän ja muiden toimijoiden kanssa.

Tekniikan alan koulutustarjonta

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja/koneistaja/levyseppähitsaaja

Koulutus on suunnattu teknistä ajattelukykyä omaaville henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan alan erilaisissa ja vaativissa valmistus- ja asennustyötehtävissä kotimaassa ja kansainvälisissä kohteissa. Alalla edellytetään erilaisten valmistustekniikoiden osaamista ja asennus- ja kokoonpanotöiden hallitsemista sekä käyttö- ja kunnossapitotaitoja. Koulutuksesta valmistunut työllistyy valmistus- ja asennustyötehtäviin kotimaassa ja kansainvälisissä kohteissa.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja/koneistaja/levyseppähitsaaja

Hakeutuminen ja valintaperusteet Opintopolusta

Sähkö ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja/automaatioasentaja

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat työssään huolellisia ja vastuuntuntoisia. Nopeasti uudistuva ala vaatii jatkuvaa oppimista ja kehittymistä. Sähköasentajat tekevät rakennustyömailla sähkö-, tele- ja muiden järjestelmien asennuksia, korjaavat ja huoltavat sähkölaitteita teollisuus- ja energialaitoksissa ja huoltoliikkeissä sekä työskentelevät alan tuotteita valmistavassa teollisuudessa. Automaatioasentajat työskentelevät prosessitekniikkaa ja kappaletavara-automaatiota käyttävässä teollisuudessa. Tehtäviin kuuluu erilaisten laitteiden ja järjestelmien asentamista, käyttöönottoa ja kunnossapitoa. Työpaikkoja on myös prosessi- ja automaatiotekniikan laitteita valmistavissa yrityksissä, kiinteistöautomaatioon erikoistuneissa yrityksissä ja energiateollisuudessa.

Sähkö ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja/automaatioasentaja

Hakeutuminen ja valintaperusteet Opintopolusta

Katso lisää