Hyria Riihimäki

Hyria, Riihimäki

Sakonkatu 1, 11100 Riihimäki

Hyria – Enemmän osaamista, enemmän asennetta 

Hyria on monialainen ammatillinen oppilaitos, jonka pääkampukset sijaitsevat Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Toimipisteitämme on myös Helsingissä, Hämeenlinnassa, ja Lahdessa. Opiskelijamäärämme on vuosittain yli 10 000 ja palveluksessamme on lähes 500 osaajaa. Tarjoamme opiskelijoillemme monipuolisia opiskelutapoja ja nykyaikaisia oppimisympäristöjä – tiiviissä yhteistyössä työelämäkumppaniemme kanssa. Tarjoamme myös lyhytkoulutuksia ja täydentäviä koulutuksia aivan jokaiselle.

Hyrian Riihimäen kampuksella voit opiskella mm. kone- ja tuotantotekniikan, autoalan, rakennusalan, sähkö- ja automaatioalan sekä talotekniikan ammatillisia tutkintoja.

Riihimäki – suuri pikkukaupunki

Riihimäki on elinvoimainen ja helposti saavutettava pieni suuri kaupunki pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Meille sukkuloit nopeasti niin Helsingistä kuin Tampereelta. Sijaintimme kolmostien ja pääradanvarressa on ihanteellinen – meille on helppo tulla. Tänne pääset nopeasti ja kätevästi ympäri Etelä-Suomea, esimerkiksi pääkaupunkiseudulta matka taittuu jopa 40 minuutissa. Olemmekin pendelöijän taivas, joka on lähellä kaikkea.

Olemme robotiikan pääkaupunki ja robotiikkaopetuksen edelläkävijä. Meidän vahvuuksiamme ovat muun muassa kiertotalous ja Suomen suurin nuorisoteatteri. Kaupunkimme moninaiset palvelut, kuten monipuolinen kulttuuritarjonta, löytyvät kävelymatkan päästä. Meillä arki on helppoa ja sujuvaa. Yhteisömme on avoin, aktiivinen ja suvaitsevainen: tänne kaikki ovat tervetulleita. Tervetuloa Riihimäelle juuri sellaisena kuin olet.

Katso lisää

Tekniikan alan opintojen tarjonta, koulutusohjelmat + valintamenettelyt

Hyriassa voit opiskella ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja sekä niiden osia. Tarjolla on myös runsaasti tekniikan alan lyhytkoulutuksia sekä lupakorttikoulutuksia.

Jos olet hankkimassa ensimmäistä ammattiasi tai vaihdat kokonaan uudelle alalle, valitse perustutkinto. Jos haluat hankkia lisäosaamista ja kehittyä omalla alallasi, valitse ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. Voit opiskella tietyin ehdoin myös oppisopimuksella.

Perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin haetaan yhteishaussa. Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakeutua ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Katso ajankohtaiset hakuajat ja koulutuskohtaiset valintamenettelyt: www.hyria.fi/koulutustarjonta

Katso lisää

Hyrian tekniikan alan tutkintokoulutukset

Ammatillinen perustutkinto
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
Talotekniikan perustutkinto
Autoalan perustutkinto
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto
Pintakäsittelyalan perustutkinto
Rakennusalan perustutkinto (lukuun ottamatta: 1758 Maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala)

Ammattitutkinto
Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto
Talotekniikan ammattitutkinto (lukuun ottamatta: 2387 Kylmäasennuksen osaamisala)
Energia-alan ammattitutkinto (lukuun ottamatta: 2332 Voimalaitostekniikan osaamisala)
Talonrakennusalan ammattitutkinto
Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Erikoisammattitutkinto
Energia-alan erikoisammattitutkinto (lukuun ottamatta: 3123 Voimalaitostekniikan osaamisala)
Tuotantotekniikan erikoisammattitutkinto
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto.

Katso lisää