MyTech-päivä

Opintovierailu teknologiayritykseen sekä halutessaan myös tekniikan alan korkeakouluun ja/tai ammatilliseen oppilaitokseen.

MyTech-ohjelma – Tutustutetaan nuoret teknologia-alaan!

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelma tukee yläkoulujen ja lukioiden uudenlaista oppimista. Se tarjoaa toimintakonseptin, jossa oppilasryhmä tekee MyTech-päivän aikana opintokäynnin teknologiayritykseen ja halutessaan myös tekniikan alan korkeakouluun ja/tai ammatilliseen oppilaitokseen. MyTechin tavoitteena on havainnollistaa teknologian merkityksellisyyttä ja innostaa nuoria valitsemaan teknologia-ala. 

Nuorille on tärkeää nähdä, mitä matemaattis-luonnontieteellisellä ja teknologisella osaamisella voi tehdä tosielämässä. Teknologiateollisuus ry haluaa tarjota nuorille tietoa ja kokemuksia heidän valintojensa tueksi ja mahdollistaa MyTech-ohjelman opintovierailut kaikkialla Suomessa yläkoululaisille ja 2. asteelle.

Teknologiateollisuus ry edustaa noin 1800 suomalaista teknologiayritystä. Nämä yritykset työllistävät välillisesti yli 700 000 suomalaista ja haluavat huolehtia myös tulevaisuuden osaajista.

Teknologia-alan osaamistarpeet ovat muutoksessa. Teknologiateollisuuden osaamistarveselvityksen (2021) mukaan alalle tarvitaan 130 000 osaajaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Miksi mukaan?

  • Opettajalle ohjelma on kätevä tapa toteuttaa opintokäynti teknologiayritykseen ja halutessaan myös tekniikan alan ammatilliseen oppilaitokseen ja/tai korkeakouluun.
  • Opintokäynneillä havainnollistetaan teknologian merkityksellisyyttä nuoria kiinnostavien aiheiden kautta.

Miten ja milloin?

  • Voitte halutessanne valita opintokäynnillenne teeman: kiertotalous ja ilmastonmuutos, terveys ja hyvinvointi, kyberturvallisuus tai tulevaisuuden elinympäristö. Tutustu teemoihin tästä!
  • Valitse opintokäyntikohteeksi teknologiayritys Teknologiateollisuus ry:n jäsenistä: https://teknologiateollisuus.fi/fi/jasenluettelo.
  • Soita vaihteeseen ja sovi oppilasvierailuista vastaavan henkilön kanssa opintokäynnin ajankohdasta. Jos opintokäynnillenne on valittuna jokin teemoista, tästä on hyvä jutella yrityksen kanssa.
  • Tämän lisäksi voit halutessasi sopia samalle päivälle opintokäynnin tekniikan alan ammatilliseen oppilaitokseen tai korkeakouluun. Katso oppilaitosten yhteyshenkilöt täältä.
  • Kun MyTech-päivän ajankohta on sovittu, tee matkatukihakemus tästä. Matkatukea maksetaan vain, jos kyseessä on Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritys. Pelkkiin oppilaitosvierailuihin emme myönnä matkatukea.

MyTech-päivä

  • Varmista vielä tapaamisajankohdat ja varaa bussikuljetukset, kun matkatukihakemus on hyväksytty.
  • Varaa oppilasryhmällesi koululta retkieväät.