MyTech-ohjelma

Opintovierailut yläkoululaisille ja 2. asteelle Teknologiateollisuuden jäsenyrityksissä kaikkialla Suomessa

Kutsu lähialueesi ammattioppilaitoksen, yläkoulun tai lukion MyTech-ryhmä opintokäynnille yritykseesi!

MyTech-ohjelma ja opintokäynnit yrityksiin – Kerrotaan nuorille teknologia-alasta!

Tarvitsemme nyt ja jatkossa parhaat osaajat teknologiayrityksiin. Tule mukaan luomaan imua alalle!  Yhteistyö paikallisten oppilaitosten kanssa kannattaa, ja Teknologiateollisuus tarjoaa yhteistyön tueksi materiaaleja sekä maksaa koululuokkien matkakulut.  

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelma tarjoaa yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille kattavan materiaalipaketin, jossa syvennytään neljään eri ilmiöön: kiertotalous ja ilmastonmuutos, terveys ja hyvinvointi, tulevaisuuden elinympäristö ja kyberturvallisuus.  

Osana MyTech-ohjelmaa koululuokkia kannustetaan tekemään opintokäynti lähialueensa teknologiayritykseen. Yritysten ei tarvitse erikseen ilmoittautua mukaan ohjelmaan, vaan opettajat ja oppilaanohjaajat ovat itse yhteyksissä lähialueen yrityksiin. Yritykset voivat olla myös itse yhteydessä oppilaitoksiin ja ehdottaa yhteistyötä.  

Teknologiateollisuus maksaa MyTech-ryhmän matkakulut, kun opintokäynti kohdistuu jäsenyritykseen.

Miten yritys tästä kaikesta hyötyy? Monin tavoin: Nuorten on helpompi hakea tulevaisuudessa harjoitteluun tai töihin yritykseen, jonka he tuntevat. Tulevaisuuden osaajia sitouttamalla parannat myös yrityksesi työantajamielikuvaa. 

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelma tukee yläkoulujen ja toisen asteen uudenlaista oppimista. Ohjelma tarjoaa osallistuvalle MyTech-ryhmälle toimintakonseptin, jossa ryhmä tekee opintokäynnin teknologiayritykseen ja halutessaan myös tekniikan alan korkeakouluun ja/tai ammatilliseen oppilaitokseen. MyTechin tavoitteena on havainnollistaa teknologian merkityksellisyyttä ja innostaa nuoria valitsemaan teknologia-ala.

Nuorille on tärkeää nähdä, mitä matemaattis-luonnontieteellisellä ja teknologisella osaamisella voi tehdä tosielämässä. Täältä pääset tutustumaan kouluille suunnattuun MyTech-ohjelman materiaaliin.

Miksi mukaan?

  • Yrityksille on kannattavaa luoda mielikuvaa itsestään kiinnostavana tulevaisuuden työnantajana, ja nuorten on tärkeää saada tietoa teknologia-alan töistä valintojensa tueksi.
  • Huolehditaan tulevaisuuden osaajista! Opintokäynneillä havainnollistetaan teknologian merkityksellisyyttä nuoria kiinnostavien teemojen kautta.

Mitä yritykseltä toivotaan?

  • Innostusta esitellä omaa toimintaa nuorille.
  • Aikaa suunnitella opintokäynti ja vastaanottaa oppilasryhmä (max. 2 tuntia per MyTech-ryhmä) Vinkki: kerran suunniteltua opintokäyntipohjaa kannattaa hyödyntää useasti!

Miten ja milloin?

  • Opintokäynnin suunnittelussa auttavat Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelman konsepti ja vinkit yritykselle opintokäynnin järjestämiseen. Katso vinkit tästä!
  • Teknologia-alan esittelyssä voi hyödyntää alle 2 minuutin animaatiovideota Tulevaisuus teknologiassa!
  • Yritys päättää itse opintokäyntien määrän, oppilasryhmän koon ja sopivat ajankohdat opintokäynneille.
  • Teknologiateollisuus ry tukee oppilasryhmien matkoja opintokäyntikohteisiin, kunhan kohde on Teknologiateollisuuden jäsenyritys.