MyTech-ohjelma

Opintovierailut yläkoululaisille ja 2. asteelle kaikkialla Suomessa

MyTech-ohjelma –¬†Kerrotaan nuorille teknologia-alasta!

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelma tukee yläkoulujen ja lukioiden uudenlaista oppimista. Se tarjoaa toimintakonseptin, jossa MyTech-ryhmä tekee opintokäynnin teknologiayritykseen ja halutessaan myös tekniikan alan korkeakouluun ja/tai ammatilliseen oppilaitokseen. MyTechin tavoitteena on havainnollistaa teknologian merkityksellisyyttä ja innostaa nuoria valitsemaan teknologia-ala. 

Nuorille on tärkeää nähdä, mitä matemaattis-luonnontieteellisellä ja teknologisella osaamisella voi tehdä tosielämässä. Teknologiateollisuus ry haluaa tarjota nuorille tietoa ja kokemuksia heidän valintojensa tueksi ja mahdollistaa MyTech-ohjelman opintovierailut kaikkialla Suomessa yläkoululaisille ja 2. asteelle.

Teknologiateollisuus ry edustaa noin 1800 suomalaista teknologiayritystä. Nämä yritykset työllistävät välillisesti yli 700 000 suomalaista ja haluavat huolehtia myös tulevaisuuden osaajista.

Teknologia-alan osaamistarpeet ovat muutoksessa. Teknologiateollisuuden osaamistarveselvityksen (2021) mukaan alalle tarvitaan 130 000 osaajaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Miksi mukaan?

  • Yrityksille ohjelma on k√§tev√§ tapa toteuttaa kouluyhteisty√∂t√§ ja luoda mielikuvaa itsest√§√§n kiinnostavana tulevaisuuden ty√∂nantajana.
  • Huolehditaan tulevaisuuden osaajista! Opintok√§ynneill√§ havainnollistetaan teknologian merkityksellisyytt√§ nuoria kiinnostavien teemojen kautta.

Mitä yritykseltä toivotaan?

  • Innostusta esitell√§ omaa toimintaa nuorille.
  • Aikaa suunnitella opintok√§ynti ja vastaanottaa oppilasryhm√§ (max. 2 tuntia per MyTech-ryhm√§) Vinkki: kerran suunniteltua opintok√§yntipohjaa kannattaa hy√∂dynt√§√§ useasti!

Miten ja milloin?

  • Opintok√§ynnin suunnittelussa auttavat Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelman konsepti ja vinkit yritykselle opintok√§ynnin j√§rjest√§miseen. Katso vinkit t√§st√§!
  • Yritys¬†p√§√§tt√§√§ itse opintok√§yntien m√§√§r√§n,¬†oppilasryhm√§n koon ja sopivat ajankohdat opintok√§ynneille.
  • Osallistuminen MyTech-ohjelmaan on maksutonta. Teknologiateollisuus ry tukee oppilasryhmien matkoja opintok√§yntikohteisiin