MyTech-opintokäynnit yrityksissä

Kutsu lähialueesi yläkoulun, ammattioppilaitoksen tai lukion oppilasryhmä opintokäynnille yritykseesi! Voit hyödyntää vierailussa MyTech-ohjelmamme materiaaleja.

 

MyTech-opintokäynnit yrityksiin – Kerrotaan nuorille teknologia-alasta!

Tarvitsemme nyt ja jatkossa parhaat osaajat teknologiayrityksiin. Yhteistyö paikallisten oppilaitosten kanssa kannattaa. Tule mukaan luomaan imua alalle ja ota opintoryhmiä vierailulle yritykseesi.

Kannustamme osana vetovoimatyötämme ja MyTech-ohjelmaamme opettajia ja opoja ottamaan yhteyttä paikallisiin yrityksiin ja kysymään mahdollisuuksista tulla yritykseen opintokäynnille.

Teknologiateollisuus maksaa oppilasryhmän matkakulut, kun opintokäynti kohdistuu jäsenyritykseemme. Yritykset voivat tietenkin olla myös itse yhteydessä oppilaitoksiin ja ehdottaa yhteistyötä.

Mikä MyTech-ohjelma?

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelma tarjoaa yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille kattavan materiaalipaketin, jossa syvennytään neljään eri ilmiöön: kiertotalous ja ilmastonmuutos, terveys ja hyvinvointi, tulevaisuuden elinympäristö ja kyberturvallisuus. Osana MyTech-ohjelmaa koululuokkia kannustetaan tekemään opintokäynti lähialueensa teknologiayritykseen ja halutessaan myös tekniikan alan korkeakouluun ja/tai ammatilliseen oppilaitokseen.

MyTechin tavoitteena on havainnollistaa teknologian merkityksellisyyttä ja innostaa nuoria valitsemaan teknologia-ala. Nuorille on tärkeää nähdä, mitä matemaattis-luonnontieteellisellä ja teknologisella osaamisella voi tehdä tosielämässä.

Miten yritys tästä kaikesta hyötyy?

Yrityksille on kannattavaa luoda mielikuvaa itsestään kiinnostavana tulevaisuuden työnantajana, ja nuorten on tärkeää saada tietoa teknologia-alan töistä valintojensa tueksi. Nuorten on helpompi hakea tulevaisuudessa harjoitteluun tai töihin yritykseen, jonka he tuntevat. 

Mitä yritykseltä toivotaan?

  • Innostusta esitellä omaa toimintaa nuorille.
  • Aikaa suunnitella opintokäynti ja vastaanottaa oppilasryhmä (n. 2 tuntia per ryhmä) Vinkki: kerran suunniteltua opintokäyntipohjaa kannattaa hyödyntää useasti!

Miten ja milloin?

  • Jos alueesi oppilaitoksista ei ole otettu yrityksiisi yhteyttä, kannattaa itse aktiivisesti ehdottaa yhteistyötä!
  • Opintokäynnin suunnittelussa auttavat Teknologiateollisuuden vinkit yritykselle opintokäynnin järjestämiseen. Katso vinkit tästä!
  • Teknologia-alan esittelyssä voi hyödyntää alle 2 minuutin animaatiovideota Tulevaisuus teknologiassa!
  • Teknologiateollisuus ry tukee oppilasryhmien matkoja opintokäyntikohteisiin, kunhan kohde on Teknologiateollisuuden jäsenyritys. Opettajat hakevat tukea.