Tuotekehittäjä vastaa moniin odotuksiin

Kalle Hanhijärvi
Konetekniikan teekkari
Lojer

Lojerin Terveysteknologian tuotteiden suunnittelussa ja kehittämisessä Kallen tavoitteena on aina käyttäjäystävällisyys ja ergonomia sekä hoitajille että hoidettaville - helpottaa lääkäreiden ja hoitajien työskentelyä ja potilaiden mukavuutta.

Lukiossa päätös: yliopistoon tekniikkaa opiskelemaan

Koneet ja hydrauliikka kiinnosti - TTY Konetekniikka, pääaine hydrauliikka ja automatiikka, sivuaine koneen suunnittelu ja tuotekehitys

Kesätöissä dokumentointiharjoittelijana 3D-ohjelmistoilla

Opinnoissa 3D-mallinnus ja tietokoneavusteinen suunnittelu kiinnostaa

Valmistuminen tekniikan kandiksi, maisterivaiheen opinnot jatkuu

Kesätöihin Lojerille, työsuhde jatkuu tuotekehitysinsinöörinä

Diplomityön aiheeksi tdn tuotekehitys ja laitteiden suunnittelu

Lojerilla suunnitellaan ja valmistetaan antimikrobisia sairaalakalusteita, leikkaus-, tutkimus- ja hoitopöytiä sekä hoitosänkyjä ja tuoleja sairaaloille ja hoitolaitoksille sekä fysioterapeuteille ja nykyisin myös sänkyjä yksityiseen käyttöön. Lojerin terveysteknologiatuotteita myydään ympäri maailman.

Kalle on Lojerin tuotekehitysryhmän suorin suunnittelija. Parhaillaan hän kehittää kahta erilaiseen käyttöön tarkoitettua hoitotuolia, toinen pitkäaikaiseen käyttöön vanhustenhoidossa ja toinen potilaiden lyhyeen istumahetkeen esimerkiksi terveyskeskusten laboratorioissa. Molemmissa tavoitteet ovat kuitenkin samat, käyttäjäystävällisyys ja ergonomia eli helppoa työntekoa hoitohenkilöille ja mukavaa oloa potilaille. “Toivon, että lopulliset tuotteet ovat miellyttäviä käyttää ja katsoa!”

Visuaalisuuden ja käyttömukavuuden lisäksi suunnittelutyössä on aina mietittävä myös tuotteiden valmistettavuus. Lojerilla tuotannon koneet ja laitteet ovat moderneja ja uusia valmistusmenetelmiä voidaan hyödyntää. Tuotekehitysryhmällä on 3D-suunnitteluohjelmat, joilla tuotteet pystytään suunnittelemaan mahdollisimman lähelle lopullista muotoaan. Näin prototyyppien valmistus vähenee.

“Innostaahan se, kun tuotteen pääsuunnittelijana mainoskuvauksissa näkee konkreettisesti mitä on saanut aikaan!”

Lojer Group

Lojer Group on Suomen suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja pohjoismaiden suurin fysioterapian laitteiden jälleenmyyjä. Kehitämme terveydenhuollon ammattilaisille innovatiivisia ja ainutlaatuisia terveydenhuoltolaitteita ja -työvälineitä potilaiden parhaaseen mahdolliseen hoitoon. Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti valmistettuja tuotteitamme myydään ympäri maailman. Lojer palvelee asiakkaitaan myös monipuolisilla palveluratkaisuilla laitekannan ylläpitoon.