Asentajasta tuotannon ammattilaisten kouluttaja

Niko Brotkin
Elektroniikka-asentaja
Murata

Nikon Muratalla kouluttamat anturivalmistuksen osaajat tekevät antureita esimerkiksi sydämentahdistimiin, joilla voidaan pelastaa ihmishenkiä.

Yläkoulussa: mitä haluaisin tehdä isona? Tekniikka kiinnosti...

Opiskelemaan ammattiopistoon tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa

Valmistuminen elektroniikka-asentajaksi

Töihin Nokialle, 3G- ja 4G-verkkojen tukiasemien korjaus- ja asennustöitä

Kiinnostaa työ tehdasympäristössä

Muratalle operaattorikouluttajaksi, töihin "tehtaalle" hyvään tiimiin

Niko kouluttaa Muratalla tuotannon henkilöstöä. Murata suunnittelee ja valmistaa antureita mm. auto- ja lääketeollisuudelle. Esimerkiksi sydämentahdistimeen tai auton ajonvakausjärjestelmään asennettava anturi voi pelastaa ihmisen.

Niko tekee operaattorikouluttajan työtään OCD-tiimissä (Operator Competence Development), joka vastaa sekä uusien tuotannon ammattilaisten kouluttamisesta että tuotannon henkilöstön osaamisen ylläpidosta. Tuotannon henkilöstöä auditoidaan vuosittain. Tiimin vastuulla on myös tuotantoprosessin eri vaiheiden työohjeiden teko ja ylläpito. Tiimi dokumentoi tuotannossa tapahtuneet poikkeamat ja etsii niihin ratkaisuja.

“Kun opetan ty√∂n hyvin uusille operaattoreille he tekev√§t toimivia ja luotettavia antureita!” Ihmisten auttaminen ja ty√∂ss√§ onnistuminen motivoi Nikoa. Ongelmien ratkominen ja vaikuttaminen siihen mit√§ tehd√§√§n ja miten on my√∂s innostavaa.

Harrastukset, musiikki ja matkustelu, ovat Nikon mukaan kehittäneet sosiaalisia taitoja ja kerryttäneet esiintymiskokemusta. Ongelmanratkaisukyvyn kehittyminen näkyy myös töiden ulkopuolella!

Murata

Toimintaperiaatteemme Muratalla on innovaatioidemme ja ainutlaatuisten tuotteidemme kautta edistää yhteiskunnan kehitystä lisäten mm. liikenneturvallisuutta ja ihmisten hyvinvointia. Murata Electronics Oy kuuluu japanilaiseen Murata-konserniin. Suomessa valmistamme MEMS-teknologiaan (Micro Electro Mechanical Systems) pohjautuvia erittäin pieniä anturielementtejä ja niitä hyödyntäviä komponentteja. Murata on maailmanlaajuisesti johtava elektroniikkakomponenttien valmistaja, jonka yli 70 000 työntekijästä yli 900 työskentelee Suomessa.