SASKY koulutuskuntayhtymä, Parkano

Sepänkatu 4

39700 Parkano

SASKY koulutuskuntayhtymä, Parkano

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) kouluttaa osaajia tekniikan aloille useassa eri oppilaitoksessa Pirkanmaan ja Satakunnan alueella. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja ja joissakin oppilaitoksissa myös ammattitutkintoja tekniikan aloilla. Koulutuksiin haetaan joko valtakunnallisessa yhteishaussa helmi-maaliskuussa (pääsääntöisesti peruskoulun päättävät hakijat) sekä jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Sasky tekee vahvaa työelämäyhteistyötä esimerkiksi tekniikan alojen koulutuksessa. Saskyn oppilaitoksista löytyy esim. yritysten kanssa yhteisesti hankittuja oppimisympäristöjä, kuten teollisuuden robottisolu sekä laserleikkausoppimisympäristö. Lisäksi Saskyn toiminta-alueen yritykset tarjoavat tekniikan alan opiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä hyviä työuria ammattiin valmistumisen jälkeen.

Alan koulutuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan myös paikan päälle. Oppilaitosten avointen ovien päivät tarjoavat hyvän mahdollisuuden päästä tutustumaan Saskyn oppilaitosten toimintaan, aloihin ja tiloihin. Saskyn oppilaitoksissa järjestetään myös ammattipäiviä, joilla pääsee tutustumaan tarkemmin oppilaitosten koulutuksiin oman kiinnostuksen mukaisesti käytännön työtehtävien yhteydessä. Ammattipäivillä on mahdollisuus tutustua myös alan yrityksiin. Myös muut, yksilöllisesti sovittavat tutustumiset, kuten koulutuskokeilut, ovat mahdollisia Saskyn oppilaitoksissa.

 

Ammatti-instituutti Iisakki Parkano, Sasky

Ammatti-instituutti Iisakki tarjoaa koulutusta useilla eri aloilla, 0ppilaitoksella on toimipisteet sekä Hämeenkyrössä että Parkanossa.

Oppilaitoksen Parkanon yksikössä opiskellaan mm. kone- ja tuotantotekniikkaa. Parkanossa opiskelijat suorittavat noin puolet opinnoistaan erilaisissa metallialan yrityksissä käytännön työtehtävissä, mikä auttaa opiskelijoita työllistymään valmistumisen jälkeen omalle alalle. Parkanossa on jo pitkään tehty erittäin vahvaa yhteistyötä kunnan, Saskyn ja alan yritysten välillä ja sitä kautta parannettu mm. opiskelijoiden työllistymistä ja vastattu tehokkaasti alueen yritysten työvoimatarpeisiin.

Myös Ammatti-instituutti Iisakissa Saskyssa tehdään erittäin vahvaa yhteistyötä teknologia-alan yritysten kanssa. Esimerkiksi yritysten kanssa yhdessä hankittuja oppimisympäristöjä löytyy sekä Hämeenkyröstä että Parkanosta.

Saskyssa Ammatti-instituutti Iisakissa Parkanossa on mahdollista opiskella teknologiateollisuuden aloja seuraavasti:

– Kone- ja tuotantotekniikka: koneistaja, levyseppähitsaaja.

Katso lisää