Rakentajasta rakennuttajaksi

Henri Siljander
Rakennustekniikan insinööri
Sweco

Oma vasara ja naulaliivi, siitä lähti pikkupojan kiinnostus rakentamiseen. Nyt Henri on Swecolla rakennuttamisen ryhmäpäällikkö ja vastaa tiiminsä kanssa rakentamisen projekteista kiinteistöjen omistajien apuna.

Pienenä oma vasara ja naulaliivi innosti kokeilemaan rakentamisen alkeita

Matikka ja fysiikka lempiaineita koulussa

Kiinnostus rakentamiseen säilyi läpi yläasteen ja lukion

Metropolia ammattikorkeakouluun opiskelemaan rakentamista

Valmistuminen rakennustekniikan insinööriksi

Töissä rakennesuunnittelutoimistossa ja rakennusliikkeessä

Swecolle ryhmäpäälliköksi rakennuttamistehtäviin

Henri on Swecolla rakennuttamisen ryhmäpäällikkö. Hänen vastuullaan on kahdeksan henkilön tiimi, jonka projektinjohtotehtäviä hän tukee. Tiimi toimii kiinteistön omistajan apuna rakennuttamis- ja valvontatehtävissä. Jokaisessa projektissa on erikokoisia ryhmiä rakennusalan ammattilaisia, joiden kanssa rakennusprojektit toteutetaan. Omissa projekteissaan Henri on kiinteistön omistajien tukena projektinjohdossa.

Tiimin projektit ovat toimitilasaneerauksia ja julkisivusaneerauksia. “Korjaamalla olemassa olevia rakennuksia s√§√§st√§mme arvokkaita rakennuksia seuraaville sukupolville ja samalla pid√§mme huolta kiinteist√∂jen energiatehokkuudesta. Kun vanhan rakennuksen sis√§lle rakennetaan uusia¬†monitoimitiloja, vaikutetaan samalla my√∂s monen ihmisen p√§ivitt√§iseen ty√∂ntekoon.”

K√§yt√§nn√∂n kokemusta rakentamiseen Henri on hankkinut aiemmissa ty√∂paikoissaan sek√§¬†oman ja vanhempiensa talon rakentamisesta. “Rakennuttajan on ymm√§rrett√§v√§ mit√§ rakentaminen on k√§yt√§nn√∂ss√§ ja mink√§laisia haasteita ty√∂mailla voi kohdata. Mitk√§ ovat rakennushankkeen eri osapuolien roolit, vastuut ja velvollisuudet.”

Sweco

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Tuotamme asiakkaillemme insinöörien, arkkitehtien ja ympäristöasiantuntijoiden yhteistyönä laadukkaita ja kannattavia ratkaisuja, jotka edistävät yhteiskunnan kestävää kehitystä.