Muotoilu mukana ympäristöteknologian kehittämisessä

Michele Danelon
muotoilija
Oilon

"Energia- ja ympäristöteknologian yrityksessä muotoilijakin kehittää ensisijaisesti ympäristöystävällisiä ja kestäviä energiaratkaisuja - unohtamatta esteettisyyttä ja Oilonin muotokieltä!"

Opiskelee Italiassa kone- ja tuotantotekniikan teknikkotutkinnon

Töissä myyjänä teknisellä alalla

Reppureissaamaan vuodeksi

Muuttaa Suomeen opiskelemaan muotoilua ammattikorkeakouluun

Kulttuurialan perusopinnot ja muotoilun ammattiopinnot: graafinen suunnittelu, konseptisuunnittelu ja tuotesuunnittelu

Erasmus-opiskelijavaihto

Opinnäytetyö Oilonille: olemassa olevan tuotteen uudistaminen ja sen valmistuksen kehittäminen

Muotoilijaksi Oilonille

XAMK Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Kotka

Pääskysentie 1, 48220 Kotka

Koulutus

Bachelor of Culture and Arts, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Degree Program in Design (Muotoilija AMK, graafinen muotoilu)

Michele muutti reppureissunsa jälkeen Suomeen opiskelemaan muotoilua. Tuotteiden suunnittelu kiinnosti ja aiemmat tekniikan opinnot tukivat design-prosessia, eli miten kehittää ideoita ja konsepteja valmiiksi tuotteeksi.

Muotoilu-opintojen opinnäytetyö Oilonille – tuotteen uudistus, sen valmistettavuus ja valmistushinta – avasi Michelelle paikan uuteen työhön. Hän on nyt muotoilija Oilonin tutkimus- ja kehitysosastolla. Michele arvostaa tiivistä tiimityötä kokeneiden suunnittelijoiden kanssa. “On tärkeää, että avoimesti keskustelemalla etsitään parhaat ratkaisut – muotoilijalle sekä visuaalisuus että valmistettavuus ovat tärkeitä!” Konsepteja ja ideoita työstäessään Michelellä ovat lähtökohtina tuotteen toimivuus, ulkonäkö, käytettävyys ja se, miten nämä toimivat suhteessa valmistukseen ja tuotantohintaan.

Oilon on ympäristöteknologian yritys. Se tarkoittaa myös ympäristöystävällistä muotoilua: materiaalivalinnat, tuotteen kestävyys ja mahdollisimman vähäpäästöinen tuotanto ovat asioita, jotka vaikuttavat Michelen työhön.

Uusien komponenttien keksiminen tai vanhojen parantaminen innostaa Micheleä. Hän on aina ollut intohimoinen tavaroiden korjaaja ja parantelija: “Mieluummin työstän vanhaa kuin ostan uutta. 3D-tulostus auttaa paljon!” Valokuvausharrastuksestakin on hyötyä nykyisessä työssä, hän tuottaa kuvia Oilonin markkinointimateriaaleihin.

Oilon

Oilon on suomalainen energia- ja ympäristöteknologian perheyritys. Osaamisemme on vahvaan tuotekehitykseen perustuvaa ympäristöteknologiaa. Tuotekehityksemme painopisteinä ovat tuotteiden energiatehokkuus ja vähäpäästöisyys sekä uusiutuviin polttoaineisiin perustuvien energiantuotantotapojen kehittäminen. Tuotteitamme käytetään ympäri maailmaa mm. voimalaitoksissa, teollisuudessa, jätteenpoltossa, laivakattiloissa, lämpökeskuksissa, kiinteistöjen lämmityksessä ja viilennyksessä.