Esimies saa tiiminsä innostumaan

Mikko Kuivamäki
Tietotekniikan insinööri
MSK Group Cabin

Mikko päätti lukiossa panostaa kivojen aineiden lisäksi myös "hankaliin" - matikkaan ja fyssaan. Kannatti, osaaminen on ollut käytössä sekä suunnittelijana että nyt esimiehenä.

Isona AMKiin ja insinööriksi! Rakennusinsinööri?

Armeijassa tupakaveri innosti automaatiotekniikkaan - iltavapaat pääsykokeisiin valmistumista

Seinäjoen ammattikorkeakouluun opiskelemaan tietotekniikan insinööriksi, mekatroniikka

Konesuunnittelu innosti opiskeluaikana - opinnoista valmiudet myös mekaniikkasuunnittelijan työhön

Kesätöissä ja työharjoittelussa tuotesuunnittelijana

Valmistumisen jälkeen kiinteistöjen huollosta MSK:lle tuotesuunnittelijaksi

Vaihto suunnittelutoimistoon, projekteja "vuokrasuunnittelijana" erilaisille yrityksille, myös MSK:lle

Esimiestyö alkaa kiinnostaa - MSK:lta kysely uusiin tehtäviin, uudet vastuut mutta tuttu paikka: esimiestehtäviin!

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kampusranta, Frami 60320 Seinäjoki

Mikko on MSK Cabinsilla kahden erilaisen osaston esimies, proto- ja huolto-osaston. Molemmat osastot ovat tuotantoa tukevia osastoja. MSK Cabinsilla valmistetaan maatalouskoneiden ohjaamoja, tavoitteena on miellyttävät työskentelyolosuhteet koneiden käyttäjille eri puolilla maapalloa.

Proto-osastolla kehitetään uusia helposti valmistettavia ratkaisuja yhteistyössä asiakkaiden ja oman tuotekehityksen kanssa. Proto-tiimi kehittää ratkaisun sarjatuotantovalmiuteen ja valmistaa myös tuotannolle kustannustehokkaat työkalut. Huolto-osaston tehtävänä on varmistaa tehtaan koneiden ja laitteiden toimintavarmuus. Kunnossapitotiimi tekee jatkuvasti ennakoivaa huoltoa, näin vikatilanteet ehkäistään ennakolta.

Työ kahden osaston esimiehenä pitää Mikon liikkeessä. “Tärkeintä on tarjota ihmisille hyvät edellytykset tehdä tehokkaasti laadukasta työtä. Hyvä ryhmähenki ja innostuneet tiimiläiset motivoivat!”

Mikon aiemmat työt tuotesuunnittelijana on vahva perusta. “Uudet tuoteprojektit innostavat. On mielenkiintoista kokeilujen kautta löytää toimivat ratkaisut. Opimme porukalla koko ajan uutta!”

Mikko tunnustaa, että vaikka koulussa musiikki, käsityöt ja kuvaamataito olivatkin mielenkiintoisia ja helppoja, niin kannatti panostaa myös “hankaliin” matematiikkaan ja fysiikkaan.

MSK Group

MSK Group on kansainvälinen monialakonserni, jonka maa- ja metsätaloustuotteita myydään kaikkialla maailmassa. MSK:n avulla asiakkaiden arki sujuu, sukupolvesta toiseen. Junkkari suunnittelee, markkinoi ja valmistaa kylvöön, kuljetukseen sekä metsänhoitoon tarkoitettuja koneita. Cabins suunnittelee, markkinoi ja valmistaa turvaohjaamoja maa- ja metsätalouskoneiden valmistajille - koneiden käyttäjille miellyttävä työympäristö.