Älyä, nopeutta ja tehokkuutta tuotantojärjestelmiin

Simo Pajari
Automaatiotekniikan insinööri
Fastems

Automaatioinsinööri lentomatkalla "Taas lennetään koneella, jota Fastems on ollut tekemässä - minäkin!"

Lukion jälkeen välivuosia: armeija, töissä asiakaspalvelutehtävissä ja taksinkuljettajana

Opiskelemaan tekniikka, mutta mitä - automaatiotekniikkaa, se on käsillä tekemistä!

Hämeen ammattikorkeakouluun, pääaineeksi automaatiosuunnittelu ja automaation soveltaminen

Työharjoittelu sähköasentajana, nappasi ja opetti paljon

Sivuaineeksi teollisuuden automaatioteknologia ja kunnossapito

Kesätöihin Fastemsille, työ jatkui opintojen ohella

Opinnot päätökseen ja Fastemsille automaatioinsinööriksi Software delivery -tiimiin

Edessä siirtyminen laiteohjaustiimin

HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu Hämeenlinna

  Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna

Fastems valmistaa teollisuusyrityksille älykkäitä tuotantojärjestelmiä, jotka mahdollistavat valmistuksen “8760 tuntia vuodessa”. Fastemsin asiakkaat valmistavat esimerkiksi lentokoneita, laivoja, autoja, maatalouskoneita, kodinkoneita… Simo on Fastemsilla automaatioinsinööri, hän koodaa järjestelmät toimimaan. “Softa on järjestelmän henki, ilman sitä olisi vain paljon rautaa!”

Fastemsin Software delivery -tiimissä luodaan asiakkaan tilaamaan automaatiojärjestelmän ohjelmisto, jolla sitä ohjataan. Simo kokoaa tarvittavat ohjelmistot; käyttöliittymän ja laitteiden ohjaukseen tarvittavat ohjelmistot. Tiimissä tehdään paljon myös muokkauksia asiakkaiden aiemmin tilaamiin järjestelmiin. “Onhan se mahtavaa kun on koodannut laiteohjauksen ja testeissä nähdään, että laite toteuttaa suunnittelemaani ohjausta!”

Simo on tehnyt paljon laiteohjaukseen liittyviä uudistuksia ja onkin siirtymässä Device control -tiimiin. Fastemsin valmistamat järjestelmät ovat verkossa (IoT, Internet of Things, teollinen internet), tämä mahdollistaa asiakkaiden tukemisen nopeasti. “Työssäni näkee hienosti miten projekti etenee suunnitelmista valmiiksi kokonaisuudeksi ja asiakkaamme pääsevät käyttämään tuotantolinjaansa tehokkaammin ja hallitummin.”

Fastems

Fastems Oy Ab on robotiikkaan perustuvien automaatiojärjestelmien johtava itsenäinen toimittaja. Automaation avulla autamme asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa innovatiivisilla ratkaisuilla ja parantamaan kilpailukykyään. Haluamme yhdessä asiakkaidemme kanssa rakentaa maailmaa, jossa valmistava teollisuus edesauttaa hyvinvointia.